Το καλάθι σας είναι άδειο

5% έκπτωση για πληρωμή με κάρτα100% γνήσια προϊόνταδωρεάν μεταφορικα για αγορές άνω των 65€. Αντικαταβολή 1,90€

ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. 

Το 1ο E-SHOP* με προϊόντα φροντίδας που συστήνουν δερματολόγοι και ειδικοί στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών

*από το 2009

Καρκίνος του δέρματος : πιο σοβαρός απ'όσο νομίζεις

Ο διάσημος ηθοποιός πρόσφατα πραγματοποίησε την τέταρτη επέμβαση στο πρόσωπό του. Η διάγνωση ήταν καρκίνος του δέρματος. Μέσα από την προσωπική του σελίδα στο twitter, παρακαλεί όλους τους θαυμαστές του, να φορούν συνέχεια αντηλιακό!

καρκίνος του δέρματος,μελάνωμα,αντηλιακή προστασία,φωτογήρανση

Οι περισσότεροι έχουμε περάσει πάρα πολλές καλοκαιρινές μέρες λουόμενοι στη θάλασσα, κάτω από τον ελληνικό καυτό ήλιο! Όλοι τον αγαπάμε τον ήλιο και είναι σίγουρα απαραίτητος καθώς είναι γνωστό ότι χωρίς ήλιο δεν υπάρχει ζωή. Και σε όλους μας αρέσει η μαυρισμένη επιδερμίδα. Προσωπικά εγώ έχω "αφιερώσει" πολλές, πολλές ώρες για να πετύχω αυτό το σέξυ, σοκολατί χρώμα.

Ξέρεις όμως στην ουσία τι είναι το μαύρισμα; Η Barbara Nάνου (trainer των προϊόντων jane iredale & Environ) μας εξηγεί:

"Όπως μας υπενθυμίζει διαρκώς ο ειδικότερος όλων σε θέματα φωτογήρανσης, ο Dr Des Fernandes, το μαύρισμα είναι ένδειξη τραυματισμού. Είναι στην ουσία η προσπάθεια του σώματος να αυξήσει την αντηλιακή προστασία του αφού έχει υποστεί μόνιμη βλάβη από την έκθεση σε υπερβολική υπεριώδη ακτινοβολία.

Κάποτε οι ακτίνες UVB θεωρούνταν οι πιο επικίνδυνες επειδή διαπερνούν και επηρεάζουν το δέρμα αλλά οι ακτίνες UVA είναι εξίσου και περισσότερο βλαβερές. Σύμφωνα με τον Dr. Madhu A. Pathak από την Ιατρική Σχολή του Harvard “Πολλά στοιχεία δείχνουν πως οι κύριες βιολογικές δράσεις της ακτινοβολίας UVA προκαλούν βλάβες στο DNA”. Οι εκπομπές της UVB από τον ήλιο υπόκεινται σε σημαντικές κλιματικές μεταβολές. Οι εκπομπές της UVA όμως δε μεταβάλλονται σημαντικά μέσα στο έτος. Η ποσότητα της
ηλιακής UVA που φτάνει στην επιφάνεια της γης είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την ποσότητα της UVB. Επίσης η UVA διαπερνά τα περισσότερα τζάμια και αρκετά πλαστικά, που δεν είναι διαπερατά από τη UVB. Αυτό σημαίνει πως η ακτινοβολία μπορεί να διαπερνά και την ομπρέλα της παραλίας…"

Η άμεση επίδραση στην μη ασφαλή έκθεση στον ήλιο είναι η φωτογήρανση, η οποία δρα αθροιστικά και ένα ωραίο πρωί και χωρίς να το καταλάβεις θα ξυπνήσεις και συνειδητοποιήσεις ότι το δέρμα σου είναι και δείχνει πολύ μεγαλύτερο από τη βιολογική του ηλικία.

Ένας άλλος όμως μεγάλος κίνδυνος έχει κάνει την εμφάνισή του. Το μελάνωμα. Η Barbara εξηγεί: " Το μελάνωμα είναι ο 10ος πιο κοινός τύπος καρκίνου στις ΗΠΑ. Ο αριθμός των περιστατικών έχει αυξηθεί δραματικά φτάνοντας τα 42,000 το χρόνο. Οι περισσότεροι δερματολόγοι πιστεύουν πως χρειάζονται πάνω από 20 χρόνια για την ανάπτυξη μελανώματος. Όσοι νοσούν από καρκίνο σήμερα σημαίνει πως έχουν εκτεθεί στον ήλιο δύο δεκαετίες πριν ανακαλυφθούν τα σημερινά αποτελεσματικά αντηλιακά φίλτρα. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο τις επικίνδυνες ώρες και να ενθαρρύνεται η χρήση καπέλων και ρούχων με πυκνή ύφανση όταν αναγκαστικά πρέπει να εκτεθούμε στον ήλιο."

Ο Dr. Roger Ceilley, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας δηλώνει:  “Η πιο αποτελεσματική αντηλιακή προστασία είναι αυτή που ξεκινά στην παιδική ηλικία και συνεχίζεται σε όλη τη ζωή μας. Πληθώρα επιστημονικών ερευνών αποδεικνύουν τις ευεργετικές επιδράσεις από τη χρήση αντηλιακής προστασίας, όχι μόνο για την πρόληψη των εγκαυμάτων, αλλά και για την πρόληψη της φωτογήρανσης και του καρκίνου του δέρματος συμπεριλαμβανομένου και του μελανώματος”..

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, αντιλαμβάνεσαι την ανάγκη για καθημερινή αντηλιακή προστασία, χειμώνα - καλοκαίρι.

Μύθοι και αλήθειες για το SPF

καρκίνος του δέρματος,μελάνωμα,αντηλιακή προστασία,φωτογήρανση

Ο Sun Protection Factor (SPF) είναι ένας αριθμός που μας δείχνει πόση περισσότερη ώρα θα χρειαστεί η UVB ακτινοβολία μέχρι να προκαλέσει ερύθημα στην επιδερμίδα σας όταν χρησιμοποιείτε αντηλιακό, σε σχέση με το χρόνο που θα σας προκαλούσε το ίδιο ερύθημα αν δεν είχατε φορέσει αντηλιακό. Συνεπώς, ο δείκτης SPF σας δίνει μια ιδέα του πόση ώρα μπορείτε να εκτεθείτε στον ήλιο πριν καείτε. Για παράδειγμα, αν συνήθως καίγεστε μετά από 10’ έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό και έχετε εφαρμόσει μια ικανή ποσότητα αντηλιακού SPF 15, θα είστε προστατευμένοι από το έγκαυμα για 150’. Αυτό όμως δε σημαίνει πως είστε προστατευμένοι από τις βλαβερές συνέπειες των υπολοίπων ακτινών UV. Χρειάζεστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος για να σας προστατεύει και από την UVA. Επίσης, ένας πολύ υψηλός δείκτης προστασίας δε σας προστατεύει πολύ περισσότερο από έναν μεσαίο δείκτη προστασίας όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα. Ο δείκτης SPF δεν αναφέρεται στην προστασία από την ακτινοβολία Ultraviolet A (UVA). Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ένα αντηλιακό να έχει πολύ υψηλό SPF αλλά να σας προστατεύει ελάχιστα ή καθόλου από τη UVA.
[imagebrowser id=1]
Καλή συνέχεια! Αν σου άρεσε αυτό που διάβασες πάτα το κουμπί SHARE! Για περισσότερα νέα και πολλούς διαγωνισμούς με δώρα κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook! Έχεις και twitter? Ακολούθησέ μας!

 

 

Καρκίνος του δέρματος : πιο σοβαρός απ'όσο νομίζεις

Αφήστε μια απάντηση
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ