Το καλάθι σας είναι άδειο

5% έκπτωση για πληρωμή με κάρτα100% γνήσια προϊόνταδωρεάν μεταφορικα για αγορές άνω των 65€. Αντικαταβολή 1,90€

ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. 

Το 1ο E-SHOP* με προϊόντα φροντίδας που συστήνουν δερματολόγοι και ειδικοί στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών

*από το 2009

1η Δεκέμβρη:Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS - Η ζωή είναι ωραία: Ενημερώσου - Προφυλάξου - Εξετάσου!

Την Μαρία την γνωρίζω, θα έλεγα σχεδόν, από 2 χρονών. Κάθε μα κάθε καλοκαίρι περνάμε κάποιες μέρες των καλοκαιρινών διακοπών μας στο ίδιο μέρος. Ένα υπέροχο χωριουδάκι στην περιοχή της Κυνουρίας (Αρκαδία).
Είναι από αυτές τις πολύ καλές φιλίες που έχουν διάρκεια στο χρόνο χωρίς να είμαστε συνέχεια στα τηλέφωνα ή για καφέδες και ποτά. Υπάρχει μία ουσιαστική όμως επαφή και μια ηρεμία και εμπιστοσύνη στις συζητήσεις μας. Βέβαια σε αυτό μπορεί να οφείλεται και το γεγονός ότι το Μαράκι είναι ψυχολόγος (και δεν είναι σχήμα λόγου). Έχει αφιερώσει έτη σπουδών και διαβάσματος ώστε να μπορεί να επικοινωνεί και να βοηθάει ουσιαστικά κόσμο και κοσμάκι... Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων είναι και ο εθελοντισμός. Η Μαρία είναι εδώ και αρκετό καιρό στο δυναμικό προσωπικό των εθελοντών του κέντρου Κέντρου Ζωής (www.kentrozois.gr) εθελοντική, μη κυβερνητική οργάνωση που στόχο έχει τη συναισθηματική, ψυχολογική αλλά και πρακτική υποστήριξη των οροθετικών και ασθενών με ΑIDS! Το λιγότερο που μπορώ να κάνω ως άνθρωπος για την 1η Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV) ήταν να ακούσω (για την ακρίβεια να διαβάσω) και να ενημερωθώ από ένα άτομο που αγωνίζεται καθημερινά ενάντια σε αυτή τη μάστιγα που θα μπορούσε να περιοριστεί κατά πολύ αν απλά προσέχουμε και ενημερωνόμαστε σωστά! Καλή ανάγνωση! 

1η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS... Η κόκκινη κορδέλα είναι το διεθνές σύμβολο της επίγνωσης και της επαγρύπνησης για το AIDS. Το 70% όσων διαβάσουν αυτό το μήνυμα δεν θα βάλουν την κόκκινη κορδέλα ως profile picture, ούτε θα το αντιγράψουν στο status τους. Εσύ είσαι στο 30% που θα το κάνουν και θα δείξουν την υποστήριξή τους στους ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS?

Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ένα από τα μηνυματάκια που κυκλοφορούν τώρα τελευταία στο Facebook και προτρέπουν όλους εμάς να δείξουμε την “έμπρακτη” συμμετοχή και ευαισθητοποίησή μας για διάφορα σημαντικά ζητήματα. Μήπως όμως μπορούμε και καλύτερα…? Είμαι σίγουρη πως μπορούμε! Το βλέπω καθημερινά στα μάτια όλων αυτών των εθελοντών που αφιερώνουν λίγο ή πολύ από τον χρόνο και την ενέργειά τους για να βάλουν ένα λιθαράκι σε αυτό που πολλοί ονομάζουν «Αγώνας κατά του AIDS». Τι είναι όμως αυτό που ενώνει όλους αυτούς τους τόσο διαφορετικούς κατά τα άλλα ανθρώπους σε μια κοινή προσπάθεια…? Μα το πολύ απλό που λίγοι έχουμε καταλάβει: Το AIDS μας αφορά όλους (εκτός ίσως αν κάποιος έχει πάρει όρκο αιώνιας παρθενίας…!) Και τελικά τι είναι αυτός ο αγώνας κατά του AIDS, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κανείς εθελοντής για να βοηθήσει…? Φυσικά και όχι (αν και όσοι ενδιαφέρονται είναι καλοδεχούμενοι!!). Αγώνας σημαίνει να προφυλάσσω τον εαυτό μου και τους άλλους με τον πιο απλό τρόπο: Use a condom guys (ναι αυτό το πραγματάκι από latex που όταν ήμαστε μικροί φουσκώναμε σαν μπαλόνι….εε..μεγαλώσαμε…έχει και άλλη χρήση!!)!! Αγώνας σημαίνει ενημερώνομαι! Αν κάποια στιγμή δείτε στο δρόμο απεγνωσμένους ανθρώπους να σας μοιράζουν φυλλάδια, προφυλακτικά και κορδελάκια, σταθείτε μια στιγμή να τους μιλήσετε (όχι δε θέλουν να πουλήσουν κάτι!!). Αγώνας σημαίνει εξετάζομαι! Κάντε την εξέταση για το HIV ανώνυμα και δωρεάν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία με Κέντρα Αναφοράς για το AIDS και μη μένετε με την αμφιβολία! Αγώνας σημαίνει στηρίζω τους ανθρώπους με HIV ακόμα κι αν δεν γνωρίζω ούτε έναν…Πώς? Ας μάθουμε να χρησιμοποιούμε τις σωστές λέξεις που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν στιγματίζουν: Αυτός έχει AIDS, είναι φορέας (μα καλά τι μεταφέρει???)!Helloooo! Είμαστε το 2010!!! Ας δείξουμε ότι γνωρίζουμε και ενδιαφερόμαστε μιλώντας για έναν άνθρωπο που ζει με HIV ή έναν άνθρωπο οροθετικό. Πώς αλλιώς στηρίζω? Καταπολεμάω την παραπληροφόρηση και την άγνοια όπου βρεθώ κι όπου σταθώ (ελάτε δεν είναι και τόσο δύσκολο). Το HIV δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα, το μόνο που μεταδίδεται είναι ο φόβος, η προκατάληψη και ο κοινωνικός στιγματισμός! Αν λοιπόν αύριο το μεσημέρι κάπου στην Κοραή δείτε μια ομάδα περίεργων τύπων να κρατάνε ταμπέλες που γράφουν Free Hugs και να σας κυνηγάνε για μια αγκαλιά…μη φοβηθείτε και μην τρέξετε!!Θα είμαστε όλοι εμείς από το Κέντρο Ζωής και την PRAKSIS (οι πιο τυχεροί θα αγκαλιαστούν με αγαπημένους ηθοποιούς!!) και θα μοιράζουμε ελεύθερες αγκαλιές για να μεταδώσουμε όση περισσότερη αγάπη και γνώση μπορούμε και μετά είναι η δική σας σειρά….!!

Και ναι…ας βάλουμε όλοι το κόκκινο κορδελάκι στο προφίλ μας αλλά ακόμα κι αν το ξεχάσουμε μπορούμε πάντα να κάνουμε όλα τα παραπάνω!!

Άρα λοιπόν Ενημέρωση, Προφύλαξη, Εξέταση…το δικό μας μότο ζωής!

(Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια στο www.kentrozois.gr και www.praksis.gr- videos & photos στa groups του Κέντρου Ζωής και της PRAKSIS στο Facebook)

Αφιερωμένο με πολλή αγάπη σε όλους του εθελοντές του Κέντρου Ζωής (…το δικό μου μότο ζωής!)

Φιλιά

Μαρία

Μαρία μου, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ θερμά! 

 

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις για το πρόγραμμα της καμπάνιας που έχει διοργανωθεί:

Η καμπάνια – εκστρατεία ενημέρωσης που η PRAKSIS και το ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ υλοποιούν από τις 23 Νοεμβρίου πήρε σάρκα και οστά. Στην εναρκτήρια συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Divani Caravel, παρουσιάστηκε όλο το επικοινωνιακό υλικό της καμπάνιας και ανακοινώθηκε όλο το πρόγραμμα των παρεμβάσεων που θα διαρκέσουν δυναμικά από τις 23 Νοεμβρίου έως και τις 22 Δεκεμβρίου αλλά θα επεκταθούν και όλο το χρόνο.

Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου και ώρα 12:30 μ. μ θα πραγματοποιήσουμε την Κεντρική Συνέντευξη Τύπου στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24). Εκεί η καμπάνια ενημέρωσης: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ – ΕΞΕΤΑΣΗ: το δικό μας μότο ζωής» και οι συνδιοργανωτές PRAKSIS και ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ, θα σας παρουσιάσουν την δική τους οπτική για τα επιδημιολογικά δεδομένα και για την εξέλιξη της Hiv λοίμωξης στην Ελλάδα.

Την ίδια ημέρα (1η Δεκεμβρίου) και αμέσως μετά τη Συνέντευξη Τύπου, στην πλατεία Κοραή, θα βρίσκονται όλοι οι διάσημοι και ανώνυμοι άνθρωποι που φωτογραφήθηκαν για την καμπάνια αλλά και πρωταγωνίστησαν στα τηλεοπτικά της σποτ. Θα βρίσκονται όμως και άλλοι διάσημοι όπως: οι πρωταγωνιστές από το σήριαλ του Mega: H γενιά των 592 €, ηθοποιοί, καλλιτέχνες, αθλητές.

Θα είναι και όλα τα στελέχη και οι εθελοντές των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων PRAKSIS και ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΩΗΣ. Εκεί, στην πλατεία Κοραή θα γίνουν οι «Ελεύθερες Αγκαλιές» τα καθιερωμένα πλέον «Free Hugs». Ελάτε να αγκαλιαστούμε. Και να στείλουμε στον υπόλοιπο κόσμο μηνύματα όπως: ότι ο Hiv δεν μεταδίδεται με την κοινωνική επαφή ή ότι οι οροθετικοί χρειάζονται πρωτίστως και πάνω απ’ όλα την στοργή και την συμπαράστασή μας. 

Την 1η Δεκεμβρίου, και όσο θα αγκαλιαζόμαστε, η ομάδα κρουστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τον συντονισμό του Βασίλη Βασιλάτου θα προετοιμάζεται για να «σαρώσει» με τους ήχους της τους δρόμους της Αθήνας. Θα μας δίνει το μουσικό τέμπο ώστε να ξεκινήσει η καθιερωμένη μας πορεία όπου θα μοιράζουμε το ενημερωτικό μας υλικό και προφυλακτικά σε όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μία μικρή λαοθάλασσα ενημέρωσης.

Σε αυτή τη λαοθάλασσα είστε όλοι καλεσμένοι. Γιατί εσείς είστε οι πρωταγωνιστές της ζωής σας.

Από τις 23 Νοεμβρίου έως και την 22η Δεκεμβρίου αν σε κάποιο σημείο της Αθήνας (από την Ομόνοια μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα και από το Κολωνάκι μέχρι το Περιστέρι ή από την Γλυφάδα μέχρι τον Κεραμεικό) συναντήσετε ανθρώπους να μοιράζουν προφυλακτικά και φυλλάδια, μην εκπλαγείτε. Αφορά στην καμπάνια μας και την ενημέρωση που θέλουμε να κάνουμε στον ευρύ πληθυσμό. Και οι άνθρωποι αυτοί θα ανήκουν είτε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε στην PRAKSIS είτε στο ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ. Μην τους προσπεράσετε. Συζητείστε μαζί τους. Όλο και κάτι χρήσιμο θα έχουν να σας πουν.

Αν πάλι συναντήσετε ένα περίεργο van (κινητή μονάδα) κάπου στο Γκάζι, με τα λογότυπα της PRAKSIS μην διστάσετε να το επισκεφθείτε. Θα είναι η μονάδα της PRAKSIS στην οποία μπορείτε να κάνετε το γρήγορο τεστ για τον Hiv, δωρεάν και ανώνυμα  (τεστ με το σάλιο) όπου το αποτέλεσμα βγαίνει σε 20 λεπτά.

Από την 2η  Δεκεμβρίου έως και την 4η Δεκεμβρίου η κινητή μονάδα της PRAKSIS θα βρίσκεται και στην Θεσσαλονίκη (ξεκινώντας το ταξίδι της από το απόγευμα της 2ης Δεκεμβρίου στην πλ. Αριστοτέλους και αράζοντας μετά έξω από το bar Enola για τρία βράδια). Εκεί, η καμπάνια Ενημέρωση – Προφύλαξη – Εξέταση: το δικό μας μότο ζωής, συνδιοργανώνει το Fuck Aids με το περιοδικό Screw και το bar Enola, το οποίο έχει αναλάβει πλήθος εκδηλώσεων τόσο στο Ολύμπιον (με ενημερωτικές ομιλίες και προβολή ταινιών) αλλά και διανομή φυλλαδίων και προφυλακτικών που θα ξεκινήσουν από την πλ. Αριστοτέλους.
Περισσότερα στο  www.kentrozois.gr και στη σελίδα τους στο Facebook http://www.facebook.com/group.php?gid=36708613219&v=info Καλή συνέχεια. Αν σου άρεσε αυτό που διάβασες, πάτα το κουμπί SHARE από κάτω! Είναι το ελάχιστο που οφείλεις να κάνεις!

Αφήστε μια απάντηση
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ