Το καλάθι σας είναι άδειο


ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.  

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΕ JANE IREDALE, ENVIRON, ANP, REVITALASH από 01/02/2023  

Ανδρική τριχόπτωση : πως να την αντιμετωπίσεις!

Ανδρική τριχόπτωση : πως να την αντιμετωπίσεις!

Η Ανδρική τριχόπτωση ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό αντρών. Τρίχες στη χτένα, στο νιπτήρα του μπάνιου, στο μαξιλάρι. Καθημερινά χάνουμε από 50 έως 100 τρίχες, αριθμός που αυξάνεται κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ένα φυσιολογικό φαινόμενο, που διαρκεί δυο έως τρεις μήνες και αντιμετωπίζεται με τη χρήση ειδικών λοσιόν και τη λήψη βιταμινών και αμινοξέων.  Όπως επισημαίνουν, μάλιστα, οι δερματολόγοι, πρόκειται για ένα φαινόμενο που σχετίζεται κυρίως με τους έντονους ρυθμούς της φθινοπωρινής περιόδου. «Το καλοκαίρι είμαστε περισσότερο χαλαροί ενώ το φθινόπωρο ‘μπαίνουμε’ σε διαφορετικούς ρυθμούς, υπάρχει σωματική και ψυχική κούραση κι αυτός είναι ο βασικός λόγος για τη μεγαλύτερη απώλεια τριχών, που όμως δε συμβαίνει σε όλους», αναφέρει ο κύριος Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, δερματολόγος και Διδάκτωρ Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Ο κύριος Μπαλαμώτης, ωστόσο, διευκρινίζει ότι όταν η τριχόπτωση επιμένει και διαρκεί περισσότερο από δυο – τρεις μήνες, τότε η επίσκεψη στο δερματολόγο κρίνεται αναγκαία καθώς μπορεί να σημάνει την εμφάνιση αλωπεκίας με πιο συνηθισμένη μορφή την ανδρογενετική αλωπεκία. Η μορφή αυτή σχετίζεται κυρίως με την Ανδρική τριχόπτωση Περίπου το 60% όλων των ανδρών θα υποφέρουν από αυτό τον τύπο φαλάκρας καθώς μεγαλώνουν ηλικιακά. Στις γυναίκες, ο αριθμός είναι λίγο μικρότερος από το 40%. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος που επηρεάζει τους άνδρες είναι με μια αραίωση στη γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο. Το πρόβλημα αρχίζει συνήθως με απώλεια μαλλιών κοντά στους κροτάφους και συνεχίζει προς το πίσω μέρος του κεφαλιού. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το σχήμα V που σχηματίζουν τα μαλλιά στο μέτωπό σας είναι πολύ πιο εμφανές απ’ ό,τι στο παρελθόν. Τελικά, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η γραμμή αυτή θα συνεχίσει να μεγαλώνει μέχρι να μείνετε με μια λωρίδα μαλλιών σε σχήμα U που θα εκτείνεται από το ένα αυτί στο άλλο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μερικοί άνδρες θα μείνουν τελείως φαλακροί.

ανδρική τριχόπτωση

Ο δεύτερος τύπος ανδρογενετικής αλωπεκίας επηρεάζει τους άνδρες με απώλεια μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού. Θα παρατηρήσετε δηλαδή ένα φαλακρό σημείο στην κορυφή, προς το πίσω μέρος του κεφαλιού. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα σημείο δύσκολο να το δει κανείς, πολλοί άνδρες δεν το παρατηρούν μέχρι η απώλεια να γίνει αρκετά μεγάλη. Είναι επίσης πιθανό οι άνδρες να παρουσιάσουν μια γενική αραίωση των μαλλιών που δίνει μια see-through εμφάνιση. Αυτό μπορεί να γίνει πιο ορατό όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα ή βρίσκεστε σε έντονο φως. Η Ανδρική τριχόπτωση είναι πιθανό να αρχίσει να παρουσιάζεται νωρίς, μερικές φορές στην εφηβεία ή στα 20. Μέχρι να φθάσουν σε ηλικία 50 ετών, οι μισοί άνδρες θα έρθουν αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα σε κάποιο βαθμό. Μέχρι την ηλικία των 70 ετών, ο αριθμός αυτός αυξάνεται στο 80% των ανδρών που πάσχουν από ανδρογενετική αλωπεκία. Αν έχετε συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού με ανδρογενετική αλωπεκία, είναι πιθανότερο να εμφανίσετε κι εσείς το πρόβλημα.

 Ανδρική τριχόπτωση θεραπεία: αν και η επιστήμη έχει κάνει μεγάλες ανακαλύψεις, η επιστήμη δεν μπορεί να προσφέρεί απόλυτες λύσείς σε γενετικό επίπεδο για την εξάλειψη της.

Ανδρική τριχόπτωση αντιμετώπιση: ένας γενικό κανόνας είναι να ακολούθούμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η μείωση του στρες, η άσκηση και η σωστή διατροφή συμβάλλουν θετικά στην αντιμετώπιση της αντρικής τριχόπτωσης. Βιταμίνες και στοιχεία όπως ή Γενιστεΐνη, το  Καναδικό επιλόβιο, η Β-σιτοστερόλη, το Μαγνήσιο, το Εκχύλισμα αλφάλφα, οι Πολυφαινόλες μήλου (εκχύλισμα μήλου), η Μελατονίνη, ο Σίδηρος, η Βιταμίνη D, ο Ψευδάργυρος και η βιοτίνη έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην ενίσχυση της υγείας των μαλλιών. Επιπλέον υπάρχουν πλέον εξαιρετικά και εξειδικευμένα Προϊόντα για ανδρική τριχόπτωση που δρουν στοχευμένα και με εξαιρετικά αποτελέσματα όπως το σαμπουάν Revita της DS Laboratories.

Στο Beautypaths.eu/Ανδρική τριχόπτωση θα βρεις μεγάλη ποικιλία με κορυφαία προϊόντα για την αντιμετώπισή της.

 

Αφήστε μια απάντηση
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ