Το καλάθι σας είναι άδειο


ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.  

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΕ JANE IREDALE, ENVIRON, ANP, REVITALASH από 01/02/2023  

Παραδοσιακά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς: Ήρθε η ώρα για την επιστροφή στην παράδοση;

Κάθε μέρα, περνάω ατελειώτες ώρες αναζήτησης προϊόντων περιποίησης και ομορφιάς. Λίγο ή πολύ, όλοι γνωρίζουμε τα επώνυμα προϊόντα μεγάλων εταιρειών που έχουμε χρησιμοποιήσει πολλά χρόνια και που σίγουρα έχουν διαφημιστεί πολύ από πολλά μέσα.
Αυτά που δεν γνωρίζουμε ίσως και που αξίζει σε αρκετές των περιπτώσεων να στεκόμαστε, είναι τα παραδοσιακά προϊόντα που κυκλοφορούν. Προϊόντα που είναι προσπάθεια κάποιων ανθρώπων που αγαπούν τη φύση, επιλέγουν τα φυσικότερα υλικά, πολλές φορές με το χέρι και που οραματίζονται μία πιο οικολογική και αγνή προσέγγιση στην περιποίησή τους.
Μία τέτοια σειρά προϊόντων είναι τα προϊόντα της Cumaea (o όρος προέρχεται από την Κύμη Ευβοίας και την αρχαία αποικία της Cuma της Ιταλίας (σήμερα Κύμη ή παραδοσιακά Κούμη, πασίγνωστη η αρχαία προφήτης Κυμαία Σίβυλλα, Cumaea Sibylla, που ο Μιχαήλ Άγγελος έχει συμπεριλάβει στο θόλο της Καπέλα Σιξτίνα).
Η "Cumaea" είναι μια μικρή ατομική επιχείρηση, που βρίσκεται στο χωριό Κοίλι, στο δήμο Κονιστρών κοντά στην Κύμη Ευβοίας. Κατασκευάζει φυσικά, παραδοσιακά σαπούνια από καθαρό ελαιόλαδο και εμπλουτισμένα με ένα πλήθος ιαματικών βοτάνων που φύονται στην περιοχή. Ακόμη, παρασκευάζει κηραλοιφές, εκχυλίσματα από βότανα, υγρά σαπούνια χεριών και σαπούνια για ξύρισμα και κρέμες χειλιών.


Όπως μας εξηγούν από την Cumaea: "Η προσπάθειά μας αυτή πηγάζει από την αγάπη μας για τη φύση και για όλα τα καλά που έχει να μας προσφέρει αλλά και από τη νοσταλγία μας για πράγματα αγνά. Καθώς ζούμε σε εποχές με γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς, έχουμε συχνά λησμονήσει πολλά από τα στοιχεία του παρελθόντος και των παραδόσεών μας, που όμως έκαναν τη ζωή περισσότερο ποιοτική. Δεν είναι πολύ μακριά οι εποχές που οι γιαγιάδες μας έψηναν κάθε Κυριακή στον ξυλόφουρνο το ψωμί της εβδομάδας κι έφτιαχναν μόνες τους το σαπούνι που χρησιμοποιούσε όλο το χρόνο η οικογένεια. Κι όμως οι εποχές αυτές φαντάζουν τόσο περίεργα μακρινές. Είμαστε εδώ για να θυμίζουμε ότι οι παραδόσεις δε χάνονται έτσι εύκολα, ειδικά όταν έχουν κάτι να προσφέρουν κι όταν υπάρχουν άνθρωποι αντάξιοί τους να τις διατηρήσουν. Αλλά και για δηλώσουμε ότι κυρίως σήμερα η ανάγκη για πράγματα απλά και αγνά είναι μεγαλύτερη από ποτέ."

Υγρό

Πώς όμως γίνεται η επιλογή των προϊόντων;  Τα σαπούνια τους παρασκευάζονται αποκλειστικά με ελαιόλαδο της περιοχής τους, εμπλουτισμένο με βότανα τα οποία μαζεύονται με το χέρι. Η παρασκευή των σαπουνιών γίνεται με την ψυχρή μέθοδο, χωρίς να βράζει το λάδι και έτσι δεν καταστρέφονται τα πολύτιμα συστατικά του. Περιέχουν όλη τη γλυκερινή που δημιουργείται κατά τη διαδικασία της σαπωνοποίησης, τη στιγμή που στα βιομηχανικά σαπούνια η γλυκερίνη αφαιρείτα για να χρησιμοποιηθεί στα καλλυντικά.

Εμείς δοκιμάσαμε το πολύ ενυδατικό lip balm της Cumaea το οποίο κυκλοφορεί σε 2 υπέροχες γεύσης: καρύδα και φράουλα και κοστίζει μόνο 3,00€ (3οml)!

Κρέμα

Αξίζει να μάθεις περισσότερα για αυτή την εξαιρετική σειρά παραδοσιακών προϊόντων μπαίνοντας στο www.cumaea.gr όπου μπορείς να αγοράσεις και online τα προϊόντας τους! Επίσης, αν είσαι στην Αθήνα, μπορεί να επισκεφτείς την έκθεση "Tradition & Nations" μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2010 στον εκθεσιακο χώρου που βρίσκεται στο εκθεσιακό κέντρο Expo Athens στην Ανθούσα Αττικής. Λεπτομέρειες στο http://www.cumaea.gr/news/latest-news/tradition-and-nations.html

Και κάτι ακόμα εξαιρετικό από την Cumaea: Σε λίγες μέρες θα έχετε την δυνατότητα να κερδίσετε κάποια από τα προϊόντα τους!

Stay Tuned!

Καλή συνέχεια! Αν σου άρεσε αυτό που διάβασες, πάτα το κουμπί SHARE και πες το και στους φίλους σου!

2

Αφήστε μια απάντηση
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ