Το καλάθι σας είναι άδειο


ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.  

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΕ JANE IREDALE, ENVIRON, ANP, REVITALASH από 01/02/2023  

Σώζουμε τα συμπαθή γαϊδουράκια! Μία διαφορετική πρωτοβουλία της Kiehl's...

Ξέρω ότι θα μου πεις ότι τα προβλήματα της χώρας είναι πολλά. Θα σου πω όμως ότι ένα ακόμα πρόβλημα το οποίο δεν γνωρίζαμε είναι ο κίνδυνος εξαφάνισης που διατρέχουν τα χαριτωμένα γαϊδουράκια. Τα συμπαθή τετράποδα, που είναι άμεσα συνηφασμένα με την λαική μας παράδοση, τον έλληνα αγρότη και την ελληνική ύπαιθρο, τα τελευταία χρόνια και καθώς η οικονομική κρίση κορυφώνεται, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς τα περισσότερα βρίσκονται πλέον εγκαταλελημένα αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να τα συντηρήσουν.

O Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ) που βρίσκεται στο Κορωπί και το ανθρώπινο δυναμικό του - κυρίως εθελοντές- έχουν πλέον καταλήξει σε έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο διάσωσης.
«Οταν μας καλούν για ένα περιστατικό, φροντίζουμε να συλλέξουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε για τον χώρο όπου βρίσκεται το ανήμπορο γαϊδουράκι, καθώς επίσης και για τη φυσική του κατάσταση. Στη συνέχεια, αφού δηλώσουμε το περιστατικό στην Αστυνομία ώστε να βεβαιωθούμε πως δεν υπάρχει ιδιοκτήτης που θα το αναζητήσει, το μεταφέρουμε σε ασφαλές σημείο ή κατευθείαν στις εγκαταστάσεις μας.

Τα ζώα αυτά συνήθως έχουν άμεση ανάγκη από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ολη η διαδικασία γίνεται μέσω εθελοντών και όσων προσφέρονται κάθε φορά να μας βοηθήσουν. Η βασική μας ανάγκη είναι η επιζήτηση αναδόχων, οι οποίοι χρειάζεται να καταβάλλουν τον μήνα ένα πολύ μικρό ποσό της τάξεως των 6 ευρώ δηλαδή 70 ευρώ τον χρόνο», καταλήγει η Ρ. Ρούσου.

Ακόμη περισσότερα γαϊδουράκια έχουν βρει στέγη στο καταφύγιο όνων στην Κέρκυρα, δημιουργός του οποίου είναι η Βρετανίδα Τζούντι Κουίν.
Η ίδια έφτασε στο νησί των Φαιάκων το 2003 και κατά τη διάρκεια απασχόλησής της σε ένα καταφύγιο αδέσποτων σκύλων διαπίστωσε ότι υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα και με τα γαϊδούρια.

«Πριν από οκτώ χρόνια, ανέλαβα τα εγκαταλελειμμένα, άρρωστα και γέρικα ζώα που κανείς δεν έπαιρνε και έφτιαξα ένα μέρος για να τα φροντίζω. Εκτός από το ενδιαφέρον κάποιων τουριστών τους καλοκαιρινούς μήνες, που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στο καταφύγιο, δεν είχα καμία άλλη ουσιαστική βοήθεια. Ετσι, απευθύνθηκα σε μεγάλα καταφύγια του εξωτερικού και βρήκα ανταπόκριση σε Αυστρία, Αγγλία, Γερμανία και Ολλανδία.
Τα αντίστοιχα καταφύγια σε αυτές τις χώρες είναι πολύ οργανωμένα και έχουν τους οικονομικούς πόρους για τη σωστή περίθαλψη των ζώων», είπε η Τζ. Κουίν.

Η Kiehl’s (γνωστή εταιρεία καλλυντικών) και ο ΕΣΠΙ συνεργάζονται για την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα παραμελημένα αλλά αγαπημένα μας γαϊδουράκια
Το λανσάρισμα-πάρτυ της καμπάνιας πραγματοποιήθηκε στο Ηondos Center Γλυφάδας στις 25 Οκτωβρίου, με μεγάλη επιτυχία και παρουσία των φίλων της Kiehl’s.
Ανάμεσα στους καλεσμένους που υποστήριξαν την πρωτοβουλία “Save the donkey” ήταν: η μοντέλο-παρουσιάστρια Βίκυ Καγιά, η ηθοποιός Κατερίνα Μισιχρόνη, ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος, ο τραγουδιστής Άλεξ Καββαδίας, η σχεδιάστρια κοσμημάτων Ελενα Σύρακα, ο concept-maker Γιώργος Καράμπελλας, ο σχεδιάστης μόδας Δημήτρης Πέτρου, η ραδιοφωνική παρουσιάστρια Μίνα Μπιράκου, ο σχεδιαστής Τόλης Σκουλαριώτης, ο PR Αλέξανδρος Παρθένης, κα.
Οι γνωστοί σχεδιαστές μόδας Ορσαλία Παρθένη & Deux Hommes αποκάλυψαν στο πάρτι τα limited edition t-shirts που δημιούργησαν αποκλειστικά για την πρωτοβουλία Kiehl’s “Save the Donkey”, τα οποία αγαπήθηκαν από το κοινό!
Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις προσφέρονται από την Kiehl’s στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ) για τη διάσωση και τη φροντίδα ταλαιπωρημένων και εγκαταλελειμμένων γαϊδουριών. H Kiehl’s ανάλαβε την παραγωγή των t-shirts και επιπλέον προσέφερε στο ΕΣΠΙ 10 ευρώ για κάθε ένα T-shirt που πουλήθηκε.
Τα t-shirts διατίθενται αποκλειστικά στο Kiehl’s shop-in-shop στο Ηondos Center Γλυφάδας (Αγ. Κωνσταντίνου 2 & Λαζαράκη 5, τηλ 210-894-5608) στην τιμή των €15.
Λίγα λόγια για το Kiehl’s “Save the Donkey”
H Kiehl’s, πιστή στη φιλοσοφία της για την προσφορά έργου στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται, υποστηρίζει τα συμπαθή γαϊδουράκια, αναπόσπαστο μέρος της πλούσιας Ελληνική φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. O πληθυσμός τους μειώνεται ενώ αυτά που υπάρχουν... συχνά υποφέρουν. Σήμερα, τα γαϊδουράκια δίνουν το δικό τους αγώνα επιβίωσης. Αντιστέκονται μαζί με τους ηλικιωμένους ιδιοκτήτες τους ή αφήνονται στην τύχη τους. Πολλά γαϊδουράκια αντιμετωπίζονται απάνθρωπα, είτε λόγω άγνοιας είτε εξαιτίας της παραδοσιακά στωικής φύσης τους. Σκοπός της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίησή μας για την απειλή που υφίστανται σήμερα είδη που ταυτίζονται με την ελληνική φύση καθώς και για τους τρόπους που μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε.
Τα γαϊδούρια συχνά ανήκουν σε φτωχούς ηλικιωμένους ανθρώπους που ζούν σε μακρινά χωριά και που παλεύουν καθημερινά για προς το ζην ενώ βασίζονται στο γαϊδούρι τους για να τα βγάλουν πέρα. Ειδικά σε αυτούς του δύσκολους καιρούς, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, που τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να φροντίσουν όπως πρέπει τα ζώα τους και ως εκ τούτου δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους, με ειδικά προγράμματα φροντίδας και υποστήριξης.
Ήταν εκεί όταν τα χρειαζόμασταν, είμαστε κοντά τους τώρα που μας χρειάζονται, δηλώνουν εκπρόσωποι της εταιρείας!

Η

Deux

Ορσαλία


Τι χρειάζετε ενα γαιδουράκι για να είναι ευτυχισμένο

 Σταύλος
 Περίβολος βοσκής (περιοχή που θα το αφήνουμε ελεύθερο κατά την διάρκεια της ημέρας)
 Xτιστή ταΐστρα
 Φαγητό: άχυρο και βρώμη συμπυκνωμένη
 Δύο κουβάδες καθαρό νερό (ένας μέσα στον στάβλο και ένας στον περίβολο βοσκής)
 Ενα όμορφο καπίστρι
 Μια αγκύλη (το εργαλείο με το οποίο καθαρίζουμε κάθε ημέρα τα πόδια του στην περιοχή γύρω από το νύχι για να είναι πάντα καθαρά χωρίς πετραδάκια και βρωμιές που μπορεί να δυσκολέψουν το περπάτημα του ή να του προκαλέσουν για πάντα κάποιο πρόβλημα)
 Ειδικές βούρτσες (για να το καθαρίζουμε)

Ευχαριστούμε το real.gr και την Κωνσταντίνα Χελιδωνή για τις αναλυτικότερες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας της δράσης του ΕΣΠΙ.

Καλή συνέχεια! Αν σου άρεσε αυτό που διάβασες πάτα το κουμπί SHARE! Για περισσότερα νέα και πολλούς διαγωνισμούς με δώρα κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook! Έχεις και twitter? Ακολούθησέ μας!

Σώζουμε τα συμπαθή γαϊδουράκια! Μία διαφορετική πρωτοβουλία της Kiehl's...

  • Σαρρή Αναστασία
    Σαρρή Αναστασία 3 November 2011 at 2:20 am

    Καταπληκτική κίνηση!!Ήμουν και εγώ εκεί!!Αγαπάμε τα ΚIEHL'S και όλες τις πρωτοβουλίες που παίρνουν υπέρ των ζώων!!!!

Αφήστε μια απάντηση
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ