Το καλάθι σας είναι άδειο

5% ΈΚΠΤΩΣΗ ΜΕ ΚΑΡΤΑ 10% ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ BEAUTY PATHS

Φυσικά καλλυντικά;Φυτικά καλλυντικά;Βιολογικά καλλυντικά;Πες τα όπως θες γιατί υπάρχουν!

Γενικά, μέσα μου, υπάρχει μια δυσπιστία όταν ακούω για φυσικά ή φυτικά ή βιολογικά ή οργανικά καλλυντικά. Συνεχώς, κάνω αμέτρητες αναζητήσεις στο διαδύκτιο για να ανακαλύψω πόσο φυτικά είναι ή πόσο πιστοποιημένα είναι και εν τέλει πόσο καλή αποτελεσματικότητα έχουν αυτού του είδους τα καλλυντικά έναντι των γνωστών εμπορικών καλλυντικών που συναντάμε στα καταστήματα καλλυντικών.
Τον τελευταίο καιρό είχα πέσει σε πολλές αναφορές για μία γαλλική εταιρεία καλλυντικών που αξιοποιεί στις συνθέσεις της τα συστατικά από τα φύλλα ελιάς, πλούσια σε βιταμίνες, λιπαρά οξέα και πολλά αντιοξειδωτικά. Έψαξα λοιπόν περισσότερες πληροφορίες, είδα τα προϊόντα και σας αναφέρω!

Αναφέρομαι στην La Claree και στη σειρά [oliv'] που έχει (από τον τίτλο καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για την ελιά).

Η ιστορία της La Claree: Η εταιρεία έχει ταχθεί υπέρ της διατήρησης των φυσικών πηγών. Πήρε το όνομά της από τον ποταμό La Claree (πρστατευόμενο ποτάμι) του οποίου οι πηγές ονομάζονται «Mère de L’Eau» δηλαδή «Μητέρα των υδάτων». Με βάση αυτόν τον χαρακτηρισμό, η εταιρεία έχει αναλάβει την υποχρέωση να σέβεται και να μεταδίδει τις αξίες και τον πλούτο της Μητέρας Φύσης χρησιμοποποιόντας πιστοποιημένα οργανικά και φυσικά συστατικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ώστε κάθε γυναίκα να αποκαλύψει και να αναδείξει το πιο λαμπερό της δέρμα!

"προϊόντα La Claree"
Με κύριο σύμμαχο τα φύλλα ελιάς, πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, φλαβονοειδή και φυσικά λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν δείξει ότι θρέφουν σε βάθος τον οργανισμό και το δέρμα, προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και προάγουν την ανανέωσή των κυττάρων.
Η La Claree είναι από τις λίγες μάρκες που εγγυόνται απόλυτη διαφάνει και ειλικρίνια στην παραγωγή των προϊόντων της. Επιλέγοντας αποδεδειγμένα 100% φυσικά και οργανικά φυτικά συστατικά, πιστοποιημένα από παγκόσμιους οργανισμούς όπως ο Ecocert και ο Cosmebio. Επιπλέον, στα υπόλοιπα στάδια παραγωγής (υλικά συσκευασίας, τυπώματα, ετικέτες) χρησιμοποιούνται επίσης πιστοποιημένες πρώτες ύλες, όπως χαρτιά από ανανεώσιμες καλλιέργειες, βιολογικά μελάνια ενώ το σημαντικό είναι ότι το 1% των εσόδων της πηγαίνουν σε οργανισμούς για τη διατήρηση της φυσικής χλωρίδας και πανίδας.
Η σειρά [oliv'] αποτελελείται από μία πλήρη γκάμα προϊόντων για πρόσωπο και σώμα με πολύ ωραίες υφές, διακριτικά αρώματα και eco-friendly συσκευασίες.
Εμείς δοκιμάσαμε και ξεχωρίσαμε:

La Claree OLIV Super Antioxidant Treatment
La Claree OLIV Eye and Lip Contour Treatment
La Claree OLIV Exfoliating Soap with Olive Leaf Extract

Λίγες πληροφορίες για τη διαφορά μεταξύ φυτικών,φυσικών, βιλογικών καλλυντικών:Οργανικά ή αλλιώς βιολογικά καλλυντικά είναι εκείνα, για την παραγωγή των οποίων τηρούνται οι διεθνείς κανονισμοί περί μεθόδων παραγωγής και πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας. Γενικότερα θα λέγαμε ότι για να παραχθούν τα συγκεκριμένα προϊόντα, δε χρησιμοποιούνται συνθετικά και συνθετικά πρόσθετα ή ορμόνες.
Ονομάζονται, λοιπόν, έτσι τα προϊόντα τα οποία αποτελούνται 100% από φυτά σε οποιαδήποτε μορφή (εκχυλίσματα, λάδια, αιθέρια έλαια κ.λ.π.) και από φυσικά μεταλλικά στοιχεία σε ελάχιστη ποσότητα.

Το να είναι ένα προϊόν 100% φυτικό δυστυχώς δεν είναι αρκετό γιατί τα φυτά συνήθως είναι επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα και βλαβερά πετροσυνθετικά. Έτσι για να είναι κανείς βέβαιος ότι δεν υπάρχουν βλαβερές ουσίες μέσα στα καλλυντικά του, θα πρέπει όλα τα φυτά που αποτελούν τα συστατικά του προϊόντος να είναι οργανικά καλλιεργημένα (ΒΙΟ), και μάλιστα να είναι πιστοποιημένα από κάποιο αξιόπιστο διεθνή οργανισμό (π.χ. ECOCERT).

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα Φυσικά (ή Φυτικά) και τα Βιολογικά καλλυντικά;

Συχνά ο όρος Φυσικά (ή Φυτικά) καλλυντικά συγχέεται με τα Βιολογικά καλλυντικά και πολλές φορές δημιουργείται σύγχυση ανάμεσα στους δυο όρους καθώς και τα δυο είδη περιλαμβάνουν φυτικά συστατικά.

Η κύρια διαφορά είναι ότι τα Βιολογικά καλλυντικά φέρουν συγκεκριμένη πιστοποίηση, που επιβεβαιώνει ότι η παραγωγή τους είναι ελεγχόμενη σε όλα της τα στάδια και τα φυτικά συστατικά τους είναι πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας.

Άμεσα, σας έχουμε και μια μεγάλη έκπληξη! Stay Tuned!
Καλή συνέχεια! Αν σου άρεσε αυτό που διάβασες, πάτα το κουμπί SHARE!

Φυσικά καλλυντικά;Φυτικά καλλυντικά;Βιολογικά καλλυντικά;Πες τα όπως θες γιατί υπάρχουν!

Αφήστε μια απάντηση
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ