Το καλάθι σας είναι άδειο


ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.  

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΕ JANE IREDALE, ENVIRON, ANP, REVITALASH από 01/02/2023  

Φυτικά καλλυντικά: Γιατί να επιλέξω οργανικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος;

Γνωρίζατε ότι…..

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, αυτό που μας συνδέει με το περιβάλλον; Έχει αποδειχθεί πως ό,τι βάζουμε στο δέρμα μας καταλήγει τελικά στο εσωτερικό του σώματος. Eίναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι κάποιος πλήρως ενήμερος των συστατικών που εμπεριέχουν τα προϊόντα που χρησιμοποιεί.

Τα τελευταία 50 χρόνια, έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες νέα χημικά, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν έχουν δοκιμαστεί κανονικά στους ανθρώπους. Καθημερινά απορροφούμε μία μεγάλη ποικιλία αυτών των νέων συνθετικών χημικών μέσω των τροφίμων, των ειδών προσωπικής υγιεινής καθώς και μόνο από την επαφή μας με το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα. Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, η εκδήλωση ασθενειών όπως εκζέματα, αλλεργίες, ακόμα και καρκίνοι έχει αυξηθεί σημαντικά.

 

Μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να αποφύγουμε όλα αυτά τα χημικά, πιστεύουμε όμως ότι είναι λογικό να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την επαφή μας με αυτά όπου είναι εφικτό.

Τι σημαίνει ‘οργανικό προϊόν’;

Όταν αναφερόμαστε σε οργανικά συστατικά, εννοούμε μόνο εκείνα τα οποία καλλιεργήθηκαν και παράχθηκαν σύμφωνα με ειδικά αυστηρά οικολογικά κριτήρια.

Οι οργανικές μέθοδοι καλλιέργειας συνεργάζονται με το φυσικό οικοσύστημα χωρίς να προσπαθούν να κυριαρχήσουν πάνω σε αυτό ή να το υποτάξουν, αναγνωρίζοντας ότι η επιβίωση του πλανήτη βασίζεται σε μία περίπλοκη και ευαίσθητη ισορροπία. Ενισχύοντας τη βιοποικιλότητα και τη δυνατότητά της να ενεργεί ως φυσικό εντομοκτόνο, και αναπτύσσοντας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος για την καλλιέργεια δυνατών σοδειών, μπορούμε να αποφύγουμε την εξάρτηση από τα συνθετικά χημικά.

Πως μπορούμε να γνωρίζουμε ότι ένα προϊόν είναι όντως οργανικό; 

Πιστοποίηση σημαίνει ότι ένα προϊόν έχει ελεγχθεί από ανεξάρτητο φορέα και ότι είναι σύμφωνο με συγκεκριμένα κριτήρια παραγωγής. Για τα οργανικά ή βιολογικά τρόφιμα τα βασικά κριτήρια έχουν τεθεί από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έτσι κανένα προϊόν δεν μπορεί να αναφέρει στη συσκευασία του ότι είναι ‘οργανικό’ χωρίς να είναι σύμφωνο με αυτήν.  Για τα προϊόντα, όμως, υγείας και ομορφιάς, δεν υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία και για αυτό ο όρος ‘οργανικό’ μπορεί να είναι παραπλανητικός. Η αναφορά και μόνο στη συσκευασία ενός καλλυντικού προϊόντος του όρου ‘οργανικό’ δεν εγγυάται ότι περιέχει έστω και ψίγματα φυσικών συστατικών που να έχουν καλλιεργηθεί με οργανική μέθοδο. Ως εκ τούτου αντί να βασίζεστε στο όνομα του προϊόντος, αναζητήστε τα λογότυπα πιστοποιήσεων ή ελέγξτε ότι τα οργανικά συστατικά αναφέρονται με σαφήνεια και ένα-ένα ξεχωριστά στη λίστα των συστατικών. 

Μία αγαπημένη μου βραβευμένη οργανική σειρά προσώπου και σώματος που έχει κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στην ελληνική αγορά λόγω της ποιότητας των προϊόντων της και των προσιτών τιμών της είναι η Neal's Yard Remedies, η οποία  είναι η ΠΡΩΤΗ πιστοποιημένη οργανική εταιρεία υγείας και ομορφιάς από τον Soil Association, τον οργανισμό με τα πιο αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης στην Αγγλία.

Τα κριτήρια πιστοποίησης του Soil Association τι εγγυώνται; 

 • Ότι το προϊόν περιέχει στο μεγαλύτερο ποσοστό του πιστοποιημένα οργανικά συστατικά.
 • Ότι το ποσοστό των μη οργανικών συστατικών είναι σύμφωνο με τους περιορισμούς που έχει θέσει.
 • Ότι δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένα συστατικά.
 • Ότι η σήμανση είναι σαφής και ειλικρινής.
 • Ότι τα συστατικά είναι φιλικά προς το περιβάλλον (βιοδιασπώμενα)
 • Ότι το προϊόν έχει υποστεί την ελάχιστη επεξεργασία.

Μερικά

Ξεχωρίζω ιδιαίτερα το Neal's Yard Remedies Lemongrass Face Sun Spray SPF15 στα 9,90€, το Neal's Yard Remedies Beauty Sleep Concentrate ένας υπέροχος βραδινός ορός αναγέννησης της επιδερμίδας, την Neal's Yard Remedies Frankincense Toning Body Cream ,αντιγηραντική, τονωτική και συσφιγκτική κρέμα σώματος με λιβάνι, γνωστό για τις έντονα αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, την εξαιρετική σειρά περιποιήσης για άντρες NYR  αλλά και την υπέροχη παιδική σειρά.
Προϊόντα Neal's Yard Remedies θα βρεις στο κατάστημα καλλυντικών μας Beauty Paths (Αρματωλών και Κλεφτών 14, Αθηνα, ΤΚ 11471, πλησίον Γήπεδο Παναθηναϊκού, Λ.Αλεξάνδρας) και ηλεκτρονικό κατάστημα καλλυντικών www.beautypaths.eu
Καλή συνέχεια! Αν σου άρεσε αυτό που διάβασες πάτα το κουμπί SHARE! Για περισσότερα νέα και πολλούς διαγωνισμούς με δώρα κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook! Έχεις και twitterΑκολούθησέ μας!

2

 • Panama

  • Η ΠΡΩΤΗ πιστοποιημένη οργανική εταιρεία υγείας και ομορφιάς από τον Soil Association, τον οργανισμό με τα πιο αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης στην Αγγλία. • Η ΠΡΩΤΗ εταιρεία λιανικής πώλησης που διέθεσε στην αγορά πιστοποιημένα οργανικά αιθέρια έλαια. • Η ΠΡΩΤΗ εταιρεία λιανικής με ουδέτερο ενεργειακό αποτύπωμα (CarbonNeutral®). Παράλληλα, βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες στην Αγγλία που παρήγαγε προϊόντα φροντίδας και ομορφιάς με συστατικά πιστοποιημένα από το Fairtrade Foundation, για το δίκαιο και ηθικό εμπόριο. Αυτή τη στιγμή, η Neal’s Yard Remedies είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης θεραπευτικών βοτάνων στο χώρο του λιανεμπορίου, ενώ παράλληλα διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα πιστοποιημένων οργανικών προϊόντων υγείας και ομορφιάς.

 • business review

  Οι ειδικοί επιστήμονες της Neal’s Yard Remedies συμμετέχουν σε ένα συνεχές ερευνητικό πρόγραμμα συστατικών σε συνεργασία με κορυφαία βρετανικά πανεπιστήμια, με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας των προϊόντων.

Αφήστε μια απάντηση
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ