Το καλάθι σας είναι άδειο

5% έκπτωση για πληρωμή με κάρτα100% γνήσια προϊόνταδωρεάν μεταφορικα για αγορές άνω των 65€. Αντικαταβολή 1,90€

ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. 

Το 1ο E-SHOP* με προϊόντα φροντίδας που συστήνουν δερματολόγοι και ειδικοί στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών

*από το 2009

Διάφοροι τύποι τριχόπτωσης

Διάφοροι τύποι τριχόπτωσης

Μήπως έχετε παρατηρήσει πρόσφατα περισσότερες τρίχες να πέφτουν στο μαξιλάρι σας; Μήπως η γραμμή των μαλλιών σας στο μέτωπο φαίνεται να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο; Μήπως αρχίζετε να διακρίνετε τμήματα από το κρανίο σας ανάμεσα από τα μαλλιά σας; Σε αυτό το άρθρο, θα περιγράψουμε τους διαφορετικούς τύπους τριχόπτωσης. Κι ακόμη πιο σημαντικό, θα σας πούμε πώς μπορείτε να σταματήσετε την τριχόπτωση και να κάνετε τα μαλλιά σας να ξαναφυτρώσουν.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι εξαιτίας των οποίων μπορεί να χάσετε τα μαλλιά σας. Ορισμένοι είναι πολύ συνηθισμένοι, άλλοι πιο σπάνιοι. Όποια κι αν είναι η αιτία, η τριχόπτωση είναι ενοχλητική.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι τύποι τριχόπτωσης και στη συνέχεια τι λύσεις υπάρχουν.

Ανδρογενετική αλωπεκία

Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος τριχόπτωσης. Γνωστή ως ανδρική φαλάκρα, αυτή η κατάσταση επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Περίπου το 60% όλων των ανδρών θα υποφέρουν από αυτό τον τύπο φαλάκρας καθώς μεγαλώνουν ηλικιακά. Στις γυναίκες, ο αριθμός είναι λίγο μικρότερος από το 40%. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος που επηρεάζει τους άνδρες είναι με μια αραίωση στη γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο. Το πρόβλημα αρχίζει συνήθως με απώλεια μαλλιών κοντά στους κροτάφους και συνεχίζει προς το πίσω μέρος του κεφαλιού. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το σχήμα V που σχηματίζουν τα μαλλιά στο μέτωπό σας είναι πολύ πιο εμφανές απ’ ό,τι στο παρελθόν. Τελικά, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η γραμμή αυτή θα συνεχίσει να μεγαλώνει μέχρι να μείνετε με μια λωρίδα μαλλιών σε σχήμα U που θα εκτείνεται από το ένα αυτί στο άλλο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μερικοί άνδρες θα μείνουν τελείως φαλακροί.

Ο δεύτερος τύπος ανδρογενετικής αλωπεκίας επηρεάζει τους άνδρες με απώλεια μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού. Θα παρατηρήσετε δηλαδή ένα φαλακρό σημείο στην κορυφή, προς το πίσω μέρος του κεφαλιού. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα σημείο δύσκολο να το δει κανείς, πολλοί άνδρες δεν το παρατηρούν μέχρι η απώλεια να γίνει αρκετά μεγάλη. Είναι επίσης πιθανό οι άνδρες να παρουσιάσουν μια γενική αραίωση των μαλλιών που δίνει μια see-through εμφάνιση. Αυτό μπορεί να γίνει πιο ορατό όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα ή βρίσκεστε σε έντονο φως.

Η γυναικείου τύπου αλωπεκία συνήθως ξεκινά στην κορυφή του κεφαλιού, γύρω από το μεσαίο τμήμα. Οι γυναίκες παρατηρούν ότι το συγκεκριμένο σημείο γίνεται ολοένα πιο πλατύ και μπορεί επίσης να παρατηρήσουν μια γενική αραίωση. Για τις γυναίκες, η τριχόπτωση είναι ακόμη πιο ενοχλητική για κοινωνικούς λόγους. Ενώ είναι αποδεκτό για τους άνδρες να έχουν φαλάκρα, για τις γυναίκες δεν ισχύει το ίδιο. Ευτυχώς, οι γυναίκες σπάνια θα χάσουν όλα τα μαλλιά τους όπως οι άνδρες.

Οι άνδρες είναι πιθανό να αρχίσουν να παρουσιάζουν αλωπεκία νωρίς στη ζωή τους, μερικές φορές στην εφηβεία ή στα 20. Μέχρι να φθάσουν σε ηλικία 50 ετών, οι μισοί άνδρες θα έρθουν αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα σε κάποιο βαθμό. Μέχρι την ηλικία των 70 ετών, ο αριθμός αυτός αυξάνεται στο 80% των ανδρών που πάσχουν από ανδρογενετική αλωπεκία. Περίπου το 40% των γυναικών θα παρουσιάσουν αλωπεκία γυναικείου τύπου, κυρίως μετά την εμμηνόπαυση. Αυτή η κατάσταση οφείλεται σε γενετικούς λόγους. Αν έχετε συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού με ανδρογενετική αλωπεκία, είναι πιθανότερο να εμφανίσετε κι εσείς το πρόβλημα.

Γυροειδής αλωπεκία

Προφανώς γνωρίζετε ήδη ότι η αλωπεκία σημαίνει τριχόπτωση. Στη γυροειδή αλωπεκία, η απώλεια μαλλιών εμφανίζεται με στρογγυλά μπαλώματα. Αυτό μπορεί να συμβεί στο κεφάλι αλλά και σε οποιοδήποτε σημείο στο σώμα που έχει τρίχες. Τα μαλλιά μπορεί να ξαναφυτρώσουν, αλλά στη συνέχεια να πέσουν ξανά. Κάποιες φορές αυτή η τριχόπτωση διαρκεί για χρόνια. Στη γυροειδή αλωπεκία, το ανοσοποιητικό σύστημα βασικά επιτίθεται στα τριχοθυλάκια. Δεν είναι μεταδοτική και παρουσιάζεται σε ανθρώπους που κατά τ’ άλλα είναι υγιείς. Πάντως, παρά τα όσα μπορεί να ισχυρίζεται η γιαγιά σας, δεν οφείλεται στο άγχος.

Είναι πιθανό να παρατηρήσετε αρχικά το συγκεκριμένο πρόβλημα αν δείτε στρογγυλά μπαλώματα χωρίς τρίχες σε μέγεθος κέρματος. Αυτό συμβαίνει συχνότερα στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά όπως προαναφέρθηκε, μπορεί να προκύψει οπουδήποτε στο σώμα. Μπορεί να παρατηρήσετε τούφες στο μαξιλάρι σας όταν ξυπνάτε. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα νύχια σας μερικές φορές μπορεί να σας δώσουν το πρώτο σημάδι αν έχουν στίγματα, λευκές κηλίδες, γραμμές ή αν χάσουν τη λάμψη τους και φαίνονται αδύναμα ή σπάνε εύκολα.

Αυτός ο τύπος αλωπεκίας μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Συχνά ξεκινά από την παιδική ηλικία. Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι μια ασθένεια του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να είναι κληρονομική, όχι όμως απαραίτητα. Τα γονίδια ενός ατόμου σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε αυτόν τον τύπο τριχόπτωσης. Ορισμένοι άνθρωποι που πάσχουν από αυτό το πρόβλημα μπορεί επίσης να έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν κι άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως έκζεμα (ατοπική δερματίτιδα), λεύκη (λευκά μπαλώματα στο δέρμα), άσθμα, παθήσεις του θυρεοειδούς ή αλλεργίες.

ΑΛΛΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΛΩΠΕΚΙΑΣ

Καθολική αλωπεκία

Η συγκεκριμένη πάθηση αποτελεί μια προηγμένη μορφή της γυροειδούς αλωπεκίας. Εδώ έχουμε πλήρη απώλεια όλων των τριχών του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής, των φρυδιών και των βλεφαρίδων, των ηβικών τριχών και των τριχών του σώματος.

Ολική αλωπεκία

Η ολική αλωπεκία είναι διαφορετική από την καθολική. Αυτή η κατάσταση προκαλεί τριχόπτωση σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής, όχι όμως σε άλλα μέρη του σώματος. Μπορεί να ξεκινήσει ως γυροειδής αλωπεκία και μπορεί να προκύψει με την πάροδο του χρόνου ή ραγδαία. Όπως και στη γυροειδή αλωπεκία, μπορεί να παρατηρήσετε ξηρά, εύθραυστα νύχια με βαθουλώματα. Αυτή η κατάσταση είναι το αποτέλεσμα κάποιου προβλήματος με το ανοσοποιητικό σύστημα, αν και η ακριβής αιτία δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Οφιοειδής αλωπεκία

Η οφιοειδής αλωπεκία είναι μια μορφή αλωπεκίας με πολύ ευδιάκριτο μοτίβο: η απώλεια των τριχών περιλαμβάνει τα πλάγια και το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής σχηματίζοντας μια ζώνη χωρίς τρίχες.

Αλωπεκία από έλξη

Αυτός ο τύπος απώλειας μαλλιών προκύπτει από ορισμένα στυλ χτενίσματος στα οποία τα μαλλιά τραβιούνται πίσω σφιχτά, όπως οι αλογοουρές, οι πλεξούδες ή τα ράστα. Αν και είναι αναστρέψιμη, με την πάροδο του χρόνου οι θύλακες των τριχών μπορεί να καταστραφούν σε βαθμό που να μην αναπτύσσονται τρίχες. Προσέξτε λοιπόν: αν σας αρέσουν τα συγκεκριμένα χτενίσματα, προσπαθήστε να τα αλλάζετε κατά καιρούς και να μην τραβάτε τα μαλλιά σας πολύ δυνατά. Η μερική τριχόπτωση κάθε μέρα είναι φυσιολογική. Αν όμως αρχίσετε να παρατηρείτε τη γραμμή των μαλλιών σας στο μέτωπο να αραιώνει, σπυράκια στη γραμμή του τριχωτού της κεφαλής, ερυθρότητα και φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής, τη χωρίστρα σας να διευρύνεται συνεχώς και εξακολουθείτε να εφαρμόζετε τα συγκεκριμένα χτενίσματα, ίσως προκαλέσετε ανεπανόρθωτες βλάβες.

Τελογενής αλωπεκία

Πρόκειται για μια προσωρινή μορφή τριχόπτωσης κατά την οποία η τρίχα ωθείται πρόωρα στη φάση απόπτωσης. Είναι πιο συχνή στις γυναίκες και παρουσιάζεται συνήθως μετά από κάποιο σοκ ή τραύμα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ασθένεια, αλλά και σε έντονο άγχος, κακή διατροφή, ξαφνική απώλεια βάρους, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, ορισμένα φάρμακα και άλλους παράγοντες. Πρόκειται για αναστρέψιμη μορφή τριχόπτωσης. Οι θεραπείες θα βοηθήσουν καθώς αντιμετωπίζεται η υποκείμενη αιτία.

Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση για μερικούς ανθρώπους μπορεί να είναι καταστροφική. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές λύσεις. Υπάρχουν συμπληρώματα που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας να γίνουν πιο υγιή και δυνατά. Μια καλή διατροφή επίσης θα σας βοηθήσει πολύ. Η αποφυγή των περιβαλλοντικών παραγόντων που μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά σας θα τα προστατέψουν από περαιτέρω βλάβες. Και βέβαια υπάρχουν επαγγελματικά προϊόντα που έχει αποδειχθεί ότι σταματούν ή ελαττώνουν την τριχόπτωση και προϊόντα που θα κάνουν τα μαλλιά σας να ξαναβγούν. Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά τα προϊόντα.

τύποι τριχόπτωσης

Revita High Performance Hair Stimulating Shampoo

Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό το προϊόν επιβραδύνει τον ρυθμό τριχόπτωσης σε ποσοστό 70%. Επιπλέον, το 85% παρατηρεί μια σημαντικά βελτιωμένη συνολική εμφάνιση. Το σαμπουάν Revita Shampoo είναι κατάλληλο για την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Αφαιρεί τις ακαθαρσίες από το τριχωτό της κεφαλής επιτρέποντάς του να μεταφέρει βασικά συστατικά ειδικά σχεδιασμένα για την ενδυνάμωση και ενίσχυση της πυκνότητας των μαλλιών. Το Revita χρησιμοποιεί την τεχνολογία Nanosome technology που ενθυλακώνει τα βασικά συστατικά της και τα απελευθερώνει με χρονοπρογραμματισμό. Με αυτόν τον τρόπο, τα συστατικά δρουν πιο στοχευμένα για ένα καλύτερο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.

Revita Anti-Hair Loss Tablets

Η λήψη αυτού του σούπερ υγιεινού καθημερινού συμπληρώματος που ενισχύει την ανάπτυξη των τριχών είναι εκπληκτικό στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Οι ταμπλέτες Revita Anti Hair Loss Tablets σχεδιάζονται ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό. Περιέχουν συστατικά που ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών, αποτρέπουν την τριχόπτωση και ταυτόχρονα βοηθούν την ανάπτυξή τους. Η ανάπτυξη των τριχών είναι μια μακρά διαδικασία, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να πάρετε τις ταμπλέτες για τουλάχιστον 3 έως 6 μήνες για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Spectral CSF

Αυτό το προϊόν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες. Υπάρχει μια περίπλοκη βιολογία όσον αφορά τη γυναικεία τριχόπτωση και γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται μια ειδική φόρμουλα η οποία εξαιρεί τα συστατικά που είναι αποτελεσματικά μόνο για τους άνδρες. Οι γυναίκες μπορεί να αρχίσουν να παρατηρούν απώλεια ή αραίωση κοντά στην ηλικία των 30 ετών και αυτό το προϊόν θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε όμορφα πυκνά μαλλιά βοηθώντας την αναγέννηση των τριχών.

Spectral DNC-N

Με τη δύναμη της νανοξιδίλης (Nanoxidil), αυτή η θεραπεία που ενισχύει την πυκνότητα των μαλλιών αποτελεί μια μοντέρνα εναλλακτική λύση για την αναγέννησή τους. Το Spectral DNC-N είναι κατασκευασμένο από μια ευρεία γκάμα συστατικών που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν συνδυαστικά προκειμένου να παρέχουν το καλύτερο αποτέλεσμα για την υγεία και την αναγέννηση των μαλλιών. Έχει βάση ένα ειδικό σύστημα ενθυλάκωσης νανοσωματιδίων που μεταφέρει τα συστατικά του βαθιά μέσα στο δέρμα με χρονοπρογραμματισμό, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα καλύτερης απόδοσης. Αυτό το ισχυρό προϊόν είναι κατάλληλο για την τριχόπτωση στη γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο, την κορυφή του κεφαλιού αλλά και για κάθε αραίωση γενικά.

Spectral DNC-S

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δραστική θεραπεία που συνδυάζει δύο ξεχωριστές φόρμουλες στο σημείο εφαρμογής. Το Spectral DNC-S είναι ιδανικό τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες και είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας από τα εργαστήρια της εταιρείας DS Laboratories. Επειδή τα δύο συστατικά βρίσκονται ξεχωριστά πριν από τη χρήση, διατηρούν την ισχύ τους στο μέγιστο. Το προϊόν είναι πιο κατάλληλο για προχωρημένα στάδια τριχόπτωσης.

Αφήστε μια απάντηση
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ