Το καλάθι σας είναι άδειο

5% έκπτωση για πληρωμή με κάρτα100% γνήσια προϊόνταδωρεάν μεταφορικα για αγορές άνω των 65€. Αντικαταβολή 1,90€

ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. 

Το 1ο E-SHOP* με προϊόντα φροντίδας που συστήνουν δερματολόγοι και ειδικοί στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών

*από το 2009

Centella Asiatica : Το ελιξίριο της ζωής έχει πλέον όνομα

Το φυτό Centella Asiatica ή Gotu Kola ή pennyworth είναι ένα μικρό, αργά αναπτυσσόμενο βότανο που βρίσκεται στις τροπικές, βαλτώδεις περιοχές της Ινδίας, της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Νοτιοανατολικής Αμερικής.

centela asiatica centela asiatica

Είναι συνυφασμένο με την Κινεζική και Αγιουρβεδική Ιατρική, όπου κατέχει την ονομασία «βότανο της μακροζωίας», καθώς πιστεύεται ότι τα φύλλα του χαρίζουν τη μακροζωία στους ελέφαντες. Η ισχυρή του δράση επεκτείνεται τόσο στον νου, όσο στο σώμα και την ψυχή. Με άλλα λόγια, η επίδρασή του στον οργανισμό είναι καθολική. Σύμφωνα με μελέτες, διαθέτει ήπια αντιβακτηριδιακή, αντιφλεγμονώδη, τονωτική και αγγειοσυσταλτική δράση. Το φυτό αυτό μπορεί να αναστείλει μια ομάδα ενζύμων που διασπούν το κολλαγόνο ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ταχύτητα που συντίθεται το κολλαγόνο. Αυτό θεωρείται ότι αποτελεί τη βάση της επιτάχυνσης της επούλωσης των πληγών και η αιτία που χρησιμοποιείται ως παράγοντας σύσφιξης του δέρματος, αφού η αύξηση της σύνθεσης κολλαγόνου κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό.

Το εκχύλισμα της Centella Asiatica καταπραΰνει, τονώνει και αποτοξινώνει την επιδερμίδα κάνοντάς σας να δείχνετε νεότεροι.

Στις μέρες μας, το ενδιαφέρον των ερευνών για τις ιδιότητες των φυτών έχει αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι λαοί της Ανατολής απολαμβάνουν ήδη τα θαυματουργά οφέλη της, και τώρα τελευταία η Δύση αρχίζει να αναγνωρίζει τη σημαντική φαρμακευτική της δράση, γεγονός που την έχει κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή. Οι τριτερπενοειδείς σαπωνίνες, τα βασικά συστατικά της Centella asiatica, είναι υπεύθυνες για τις ευρείες θεραπευτικές επιδράσεις της. Εκτός από την επούλωση των τραυμάτων, το βότανο συνιστάται για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων όπως λέπρα, λύκος, έλκη λόγω κιρσών, έκζεμα, ψωρίαση, διάρροια, πυρετός, αμηνόρροια, ασθένειες του γυναικείου ουρογεννητικού συστήματος καθώς επίσης για την ανακούφιση του άγχους και τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας. Τα φυτικά συστατικά της βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία του αίματος, χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των ραγάδων και ενισχύουν την αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης Ε. Επιπλέον, έρευνες σε ποντίκια έδειξαν ότι μειώνει τις ελεύθερες ρίζες και το στρες – δύο παράγοντες που είναι γνωστό ότι ευθύνονται για τη δημιουργία φλεγμονών στο σώμα, όπως η φλεβίτιδα και η κυτταρίτιδα - αλλά και την απώλεια των μαλλιών. Αν και χρειάζονται περισσότερες έρευνες στον συγκεκριμένο τομέα, η Centella Asiatica ενθαρρύνει την επανεμφάνιση νέων μαλλιών. Με ποιόν τρόπο; Ενισχύει τους θύλακες της τρίχας και τα αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή. Έτσι, οι μικροί θύλακες της τρίχας μεγαλώνουν, το τριχωτό της κεφαλής οξυγονώνεται και τρέφεται καλύτερα. Τα μαλλιά σας γίνονται πιο δυνατά, υγιή, γεμάτα λάμψη και ομορφιά. Πολλές εταιρείες καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων την έχουν συμπεριλάβει στα συστατικά τους λόγω της ικανότητάς της να μειώνει τις ουλές, τις ρυτίδες και άλλες ατέλειες. Ειδικότερα, εμποδίζει τη συσσώρευση ουλώδους ιστού, γεγονός που προστατεύει το δέρμα σας ακόμα και μετά από κάποιον τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση. Έτσι, μειώνει σημαντικά τα σημάδια γήρανσης. Μέσα σε όλα τα παραπάνω, η Centella Asiatica αποτελεί ένα ήπιο διουρητικό, το οποίο διευκολύνει την αποβολή περιττών τοξινών, αλάτων, νερού ή ακόμη και λίπους που είναι συσσωρευμένα στο σώμα. Σημειώστε ότι δεν περιέχει καφεΐνη ή οποιαδήποτε άλλη διεγερτική ουσία. Χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά προϊόντα ως ενεργό συστατικό σε φόρμουλες αδυνατίσματος, καλλυντικά, σύσφιγξη σώματος, επούλωση τραυμάτων και αντιγηραντικά προϊόντα φροντίδας δέρματος. Σε περίπτωση λοιπόν που ποτέ πριν δεν είχατε ξανακούσει γι’ αυτό το εντυπωσιακό φυτό, ίσως ήρθε ο καιρός να το σκεφτείτε και να το συμπεριλάβετε στη συχνή φροντίδα του δέρματος αλλά και ολόκληρου του σώματός σας.

Δείτε εδώ μερικά προϊόντα που έχουν σαν βασικό συστατικό την Centela Asiatica

Σωτηρία Κακαγιά

Αφήστε μια απάντηση
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ