Το καλάθι σας είναι άδειο

5% έκπτωση για πληρωμή με κάρτα100% γνήσια προϊόνταδωρεάν μεταφορικα για αγορές άνω των 65€. Αντικαταβολή 1,90€

ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. TA ΣΑΒΒΑΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ

29/07-2/08 θα είμαστε κλειστά

Το 1ο E-SHOP* με προϊόντα φροντίδας που συστήνουν δερματολόγοι και ειδικοί στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών

*από το 2009

Ενήλικη ακμή

Η ενήλικη ακμή και τα σπυράκια δεν ταλαιπωρούν μόνο τους εφήβους! Υπολογίζεται ότι και οι ενήλικοι - σε ποσοστό 20% έως 40% - εξακολουθούν να έχουν σπυράκια μέχρι την ηλικία των 25 ή και των 30 ετών.

ενήλικη ακμή

Στους άνδρες, το πρόβλημα παρατηρείται περισσότερο στην περιοχή του κορμού και συγκεκριμένα στο στέρνο και την πλάτη. Η μετεφηβικη ακμή είναι αρκετά συνήθης στις γυναίκες κατά την τρίτη και τέταρτη δεκαετία της ζωής τους και εμφανίζεται κατά βάση στο πρόσωπο. Οι περιοχές που «πλήττονται» είναι κυρίως το πηγούνι και η γνάθος, όπου σχηματίζονται επώδυνα οζίδια στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Ενήλικη ακμή - Παράγοντες 

Στους παράγοντες κινδύνου συμπεριλαμβάνονται η κληρονομικότητα, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, η διατροφή, το αλκοόλ και το στρες.

Σημαντικό ρόλο στην ενήλικη ακμή παίζουν οι ορμονικοί παράγοντες, αφού τοπικά στους σμηγματογόνους αδένες η τεστοστερόνη μετατρέπεται σε διϋδροτεστοστερόνη. Η μετεφηβική ακμή συνήθως παρουσιάζει έξαρση λίγες μέρες πριν από την έμμηνο ρύση.

Άλλος ένας παράγοντας είναι το γεγονός ότι ορισμένες γυναίκες δεν χρησιμοποιούν τα κατάλληλα καλλυντικά, με αποτέλεσμα είτε να ευνοείται είτε να επιδεινώνεται η ήδη υπάρχουσα ακμή.

Θεραπεία

Τα σύγχρονα προϊόντα είναι ειδικά σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση της ακμής των ενηλίκων.

Στα συστατικά τους περιλαμβάνεται το σαλικυλικό οξύ (ενεργό συστατικό της ασπιρίνης), το οποίο μειώνει τη φλεγμονή και την ερυθρότητα, καθώς και η ρετινόλη (μια μορφή της Βιταμίνης Α) που περιορίζει την παραγωγή σμήγματος, απολεπίζει το δέρμα και το βοηθά να δείχνει λείο.

Η εξειδικευμένη νέα τεχνολογία περιέχει στοιχεία που διεγείρουν τη φυσική απολέπιση, καταπραΰνουν τους ερεθισμούς και την ερυθρότητα. Ακόμη, καθαρίζουν και εμποδίζουν το φράξιμο των πόρων, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τα σημάδια γήρανσης αλλά και τα σημάδια που αφήνουν οι βλάβες της ακμής, με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει πιο υγιές, λείο και αναζωογονημένο.

Στο beautypaths.eu έχουν δύο κορυφαίες καλλυντικές σειρές για αντιμετωπίσεις την ενήλικη ακμή με πολύ καλά αποτελέσματα. Μιλάω για την σειρά Focus Care Clarity + της Environ και την Active Clearing της Dermalogica καθώς επίσης και το μοναδικό φυτικό και ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ συμπλήρωμα διατροφής Skin Accumax. Μην διστάσεις να τα δοκιμάσεις!

Κωνσταντίνος

Skincare expert

Αφήστε μια απάντηση
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ