Το καλάθι σας είναι άδειο

5% έκπτωση για πληρωμή με κάρτα100% γνήσια προϊόνταδωρεάν μεταφορικα για αγορές άνω των 65€. Αντικαταβολή 1,90€

ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. TA ΣΑΒΒΑΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ

Το 1ο E-SHOP* με προϊόντα φροντίδας που συστήνουν δερματολόγοι και ειδικοί στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών

*από το 2009

Φυσικά καλλυντικά ;Φυτικά καλλυντικά;Βιολογικά καλλυντικά;Πες τα όπως θες γιατί υπάρχουν!

Γενικά, μέσα μου, υπάρχει μια δυσπιστία όταν ακούω για φυσικά ή φυτικά ή βιολογικά ή οργανικά καλλυντικά. Συνεχώς, κάνω αμέτρητες αναζητήσεις στο διαδύκτιο για να ανακαλύψω πόσο φυτικά είναι ή πόσο πιστοποιημένα είναι και εν τέλει πόσο καλή αποτελεσματικότητα έχουν αυτού του είδους τα καλλυντικά έναντι των γνωστών εμπορικών καλλυντικών που συναντάμε στα καταστήματα καλλυντικών.
Πάντα αναζητώ προϊόντα πλούσια σε βιταμίνες, λιπαρά οξέα και πολλά αντιοξειδωτικά.

Λίγες πληροφορίες για τη διαφορά μεταξύ φυτικών,φυσικών, βιλογικών καλλυντικών: Οργανικά ή αλλιώς βιολογικά καλλυντικά είναι εκείνα, για την παραγωγή των οποίων τηρούνται οι διεθνείς κανονισμοί περί μεθόδων παραγωγής και πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας. Γενικότερα θα λέγαμε ότι για να παραχθούν τα συγκεκριμένα προϊόντα, δε χρησιμοποιούνται συνθετικά και συνθετικά πρόσθετα ή ορμόνες.

Ονομάζονται, λοιπόν, έτσι τα προϊόντα τα οποία αποτελούνται 100% από φυτά σε οποιαδήποτε μορφή (εκχυλίσματα, λάδια, αιθέρια έλαια κ.λ.π.) και από φυσικά μεταλλικά στοιχεία σε ελάχιστη ποσότητα.

Το να είναι ένα προϊόν 100% φυτικό δυστυχώς δεν είναι αρκετό γιατί τα φυτά συνήθως είναι επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα και βλαβερά πετροσυνθετικά. Έτσι για να είναι κανείς βέβαιος ότι δεν υπάρχουν βλαβερές ουσίες μέσα στα καλλυντικά του, θα πρέπει όλα τα φυτά που αποτελούν τα συστατικά του προϊόντος να είναι οργανικά καλλιεργημένα (ΒΙΟ), και μάλιστα να είναι πιστοποιημένα από κάποιο αξιόπιστο διεθνή οργανισμό (π.χ. ECOCERT).

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα Φυσικά καλλυντικά (ή Φυτικά) και τα Βιολογικά;

Συχνά ο όρος Φυσικά καλλυντικά συγχέεται με τα Βιολογικά καλλυντικά και πολλές φορές δημιουργείται σύγχυση ανάμεσα στους δυο όρους καθώς και τα δυο είδη περιλαμβάνουν φυτικά συστατικά.

Η κύρια διαφορά είναι ότι τα Βιολογικά καλλυντικά φέρουν συγκεκριμένη πιστοποίηση, που επιβεβαιώνει ότι η παραγωγή τους είναι ελεγχόμενη σε όλα της τα στάδια και τα φυτικά συστατικά τους είναι πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας.

Μπείτε στο www.beautypaths.eu/BRANDS και δείτε τις εξαιρετικές εταιρείες που έχουμε επιλέξει. Σϊγουρα κάποια θα γίνει και η δική σας αγαπημένη!!

Φυσικά καλλυντικά ;Φυτικά καλλυντικά;Βιολογικά καλλυντικά;Πες τα όπως θες γιατί υπάρχουν!

Αφήστε μια απάντηση
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ