Το καλάθι σας είναι άδειο

5% έκπτωση για πληρωμή με κάρτα100% γνήσια προϊόνταδωρεάν μεταφορικα για αγορές άνω των 65€. Αντικαταβολή 1,90€

ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

Το 1ο E-SHOP* με προϊόντα φροντίδας που συστήνουν δερματολόγοι και ειδικοί στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών

*από το 2009

12 συστατικά που αποδεδειγμένα ενισχύουν την ενδυνάμωση των μαλλιών

12 συστατικά που αποδεδειγμένα ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών

Η απώλεια και η αραίωση των μαλλιών είναι πολύ συχνό φαινόμενο, ειδικά σε ενήλικες με οικογενειακό ιστορικό τριχόπτωσης. Οι πιθανές αιτίες της τριχόπτωσης είναι πολλές, αλλά συνήθως είναι κάτι κληρονομικό και ονομάζεται αλωπεκία γυναικείου ή ανδρικού τύπου. Ανεξάρτητα από τον λόγο της τριχόπτωσης, υπάρχουν λύσεις για να ενισχύσετε την ανάπτυξη των μαλλιών σας. Τα συμπληρώματα διατροφής για την ενδυνάμωση των μαλλιών, οι βιταμίνες για τα μαλλιά και προϊόντα τοπικής χρήσης θα τα βοηθήσουν να γίνουν πιο υγιή.

Όταν ψάχνετε για συμπληρώματα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιά συστατικά είναι αποτελεσματικά. Διαβάστε παρακάτω 12 συστατικά που αποδεδειγμένα ευνοούν την ανάπτυξη των μαλλιών. Για καλύτερα αποτελέσματα, είναι προτιμότερο να βρείτε ένα προϊόν που περιέχει όλα αυτά τα συστατικά ώστε να μην χρειάζεται να τα αγοράσετε ξεχωριστά.

1. Γενιστεΐνη

Η γενιστεΐνη (Genistein) είναι ένα υποπροϊόν της σόγιας. Βελτιώνει την υγεία του δέρματος και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων προβλημάτων του τριχωτού της κεφαλής. Επίσης, έχει αποδειχτεί σε μελέτες ότι η γενιστεΐνη διεγείρει την παραγωγή υαλουρονικού οξέος και μειώνει τη φαλάκρα. Για να βελτιώσετε την υγεία των μαλλιών και του δέρματός σας, πάρτε συμπληρώματα που περιέχουν αυτό το σημαντικό συστατικό.

2. Καναδικό επιλόβιο

Το Καναδικό επιλόβιο (CanadianWillowherb) είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για να καταπραΰνει το δέρμα. Εκτός από το γεγονός ότι θρέφει και φωτίζει το δέρμα, αυτό το ήπιο βότανο ενισχύει την υγεία των τριχοθυλακίων και την ανάπτυξη των μαλλιών μειώνοντας τη φλεγμονή του τριχωτού της κεφαλής. Η τριχόπτωση μπορεί να προκληθεί εν μέρει από το οξειδωτικό στρες. Το Καναδικό επιλόβιο δρα ως αντιοξειδωτικό και μειώνει το οξειδωτικό στρες καθώς και τις βλάβες που προκαλούνται από αυτό. Ορισμένες μελέτες έδειξαν ότι το βότανο έχει μεγαλύτερη αντιφλεγμονώδη δράση από την υδροκορτιζόνη.

3. Β-σιτοστερόλη

Η Β-σιτοστερόλη (B-sitosterol) κατατάσσεται στις φυτοστερόλες κι έχει χημική δομή παρόμοια με της χοληστερόλης. Βρίσκεται φυσικά σε φυτά, σπόρους, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και φρούτα. Έρευνες έδειξαν ότι ορισμένες φυτοστερόλες ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών σε άτομα με αλωπεκία γυναικείου ή ανδρικού τύπου. Η Β-σιτοστερόλη μειώνει την τριχόπτωση εμποδίζοντας τη διυδροτεστοστερόνη, ένα ανδρογόνο που συμβάλλει στην αλωπεκία ανδρικού τύπου. Μπλοκάροντας το συγκεκριμένο ανδρογόνο, η Β-σιτοστερόλη βοηθά την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και την αποτροπή της τριχόπτωσης.

4. Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο για τη σωστή λειτουργία του σώματος. Εκτός από το ότι συμβάλλει στην υγιή δομή των οστών, το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των τριχοθυλακίων. Επίσης, εμποδίζει τη συσσώρευση ασβεστίου στο τριχωτό της κεφαλής. Η συσσώρευση ασβεστίου είναι πιθανό να φράξει τα τριχοθυλάκια προκαλώντας έτσι στο δέρμα της περιοχής ξηρότητα και ξεφλούδισμα. Με την πάροδο του χρόνου η συσσώρευση ασβεστίου μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Το μαγνήσιο αποτελεί μια καλή λύση για την αποτροπή της.

Το μαγνήσιο βρίσκεται φυσικά σε πολλά τρόφιμα, όπως είναι το αβοκάντο, ορισμένα λιπαρά ψάρια, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Ίσως είναι δύσκολο να πάρετε τη συνιστώμενη ποσότητα μαγνησίου από την καθημερινή σας διατροφή. Γι’ αυτό υπάρχουν τα συμπληρώματα μαγνησίου, από τα οποία θα λάβετε αρκετή ποσότητα από αυτό το σημαντικό μεταλλικό στοιχείο προκειμένου να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση.

5. Εκχύλισμα αλφάλφα

Tο εκχύλισμα αλφάλφα με το πλήθος των βιταμινών που περιέχει - A, E, K και E - βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη δημιουργία νέων κυττάρων. Είναι γνωστό ότι η κακή διατροφή συμβάλει στην τριχόπτωση. Συμπληρώνοντας τη διατροφή σας με συστατικά πλούσια σε βιταμίνες όπως το εκχύλισμα αλφάλφα, παρέχετε στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή μαλλιά.

6. Πολυφαινόλες μήλου (εκχύλισμα μήλου)

Αυτό το συμπύκνωμα φυτοχημικών που βρίσκεται στη φλούδα των άγουρων μήλων, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, δηλαδή τα αντιδραστικά άτομα που προκαλούν βλάβες στους ιστούς. Οι συγκεκριμένες πολυφαινόλες των μήλων έχουν μελετηθεί διεξοδικά σε εργαστήρια σε όλο τον κόσμο για τις επιπτώσεις τους στην υγεία και σε διάφορα προβλήματα όπως αυτό της τριχόπτωσης. Μελέτες έδειξαν ότι η συνεχόμενη χρήση τους οδήγησε σε αύξηση της διαμέτρου των τριχών περίπου κατά 80%, καθώς και σε αύξηση του συνολικού αριθμού των τριχών χωρίς παρενέργειες.

Το 2000, Ιάπωνες ερευνητές παρουσίασαν τα ευρήματά τους όσον αφορά τις επιδράσεις των πολυφαινολών των μήλων στην ανάπτυξη των μαλλιών, και συγκεκριμένα της προκυανιδίνης Β-2:

- Η αύξηση των ολοκληρωμένων τριχών και ο συνολικός αριθμός τριχών στην ομάδα στην οποία χρησιμοποιήθηκε προκυανιδίνη Β-2 ήταν σημαντικά μεγαλύτερα συγκριτικά με τις ομάδες ελέγχου.

- Σχεδόν το 79% των συμμετεχόντων παρουσίασε αύξηση στη διάμετρο των τριχών.

- Η θεραπεία με προκυανιδίνη Β-2 έδωσε ελπίδες για τη θεραπεία της αλωπεκίας σε άνδρες και γυναίκες.

7. Μελατονίνη

Ίσως έχετε την εντύπωση ότι η μελατονίνη αποτελεί κυρίως μια φυσική ορμόνη που βοηθά στον ύπνο. Ωστόσο, είναι επίσης αποτελεσματική στην ενίσχυση ανάπτυξης των μαλλιών. Η μελατονίνη βοηθά στον έλεγχο του κιρκαδικού ρυθμού στους ανθρώπους. Δεδομένου ότι ο κύκλος ανάπτυξης των τριχών βρίσκεται υπό τον έλεγχο του κιρκαδικού ρυθμού, η μελατονίνη ενισχύει την ανάπτυξή τους διορθώνοντας τους αρρύθμιστους κύκλους. Ακόμα, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι η τριχόπτωση στους ανθρώπους μπορεί να αντιστραφεί από τη μελατονίνη. Μπορείτε να λαμβάνετε συμπληρώματα μελατονίνης αλλά και να εφαρμόζετε τοπικά προϊόντα που περιέχουν επίσης μελατονίνη.

8. Σίδηρος

Όταν το σώμα μας έχει ανεπάρκεια σιδήρου, χάνει πλέον την ικανότητα επισκευής και ανάπτυξης των κυττάρων με συνέπεια την εμφάνιση τριχόπτωσης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Μεταφέροντας οξυγόνο στις ρίζες των μαλλιών, ο σίδηρος βοηθά στην αποφυγή της τριχόπτωσης. Οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 14-15 mg σιδήρου την ημέρα. Αν δεν λαμβάνετε αυτή την ποσότητα από τη διατροφή σας, ένα συμπλήρωμα διατροφής θα σας φανεί ωφέλιμο.

9. Βιταμίνη D

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι η βιταμίνη Dσυμβάλλει στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενισχύει την ανάπτυξη και αναγέννηση των μαλλιών όπως επίσης και τη δημιουργία νέων τριχοθυλακίων, ενώ αυξάνει το συνολικό πάχος των τριχών. Στις φυσικές πηγές της βιταμίνης D περιλαμβάνονται τα δημητριακά, τα ψάρια, το εμπλουτισμένο γάλα και ο εμπλουτισμένος χυμός πορτοκαλιού. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D αποτελεί συχνό φαινόμενο. Αν θεωρείτε ότι δεν λαμβάνετε αρκετή από αυτή τη σημαντική βιταμίνη μέσω της διατροφής σας, θα μπορούσατε να λάβετε κάποιο συμπλήρωμα.

10. Ψευδάργυρος

Όσον αφορά την αναγέννηση και επισκευή των ιστών, ο ρόλος του ψευδαργύρου είναι πολύ σημαντικός. Επίσης, συμβάλλει στη σωστή λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων γύρω από τα τριχοθυλάκια. Αν έχετε έλλειψη ψευδαργύρου, πιθανότατα θα υπάρχει τριχόπτωση σε κάποιο βαθμό. Τα συμπληρώματα που περιέχουν ψευδάργυρο θα βοηθήσουν στη μείωση της τριχόπτωσης.

11. Δαïδζεΐνη

Η δαïδζεΐνη (Daidzein) είναι μια ένωση που προέρχεται από τη σόγια. Συνδέεται με τους υποδοχείς οιστρογόνων και έχει αντιοιστρογονική και οιστρογονική δράση. Όπως και η γενιστεΐνη (genistein), η δαïδζεΐνη ενισχύει την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

12. Βιοτίνη

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι ωφέλιμες για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος. Η βιοτίνη είναι μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β που ο βασικός ρόλος της είναι η μετατροπή των θρεπτικών ουσιών σε ενέργεια την οποία χρησιμοποιεί ο οργανισμός. Η βιοτίνη βελτιώνει επίσης τη δομή της κερατίνης στο σώμα. Δεδομένου ότι τα μαλλιά είναι κατασκευασμένα κυρίως από κερατίνη, η προσθήκη βιοτίνης τα κάνει πιο δυνατά και πιο υγιή.

Ενισχύστε την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών σας

Θέλετε να δώσετε στον οργανισμό σας τα εργαλεία που χρειάζεται για να αποκτήσετε υγιή, γερά μαλλιά και να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση; Δοκιμάστε τις ταμπλέτες Revita Nutraceutical Tablets For Hair Growth Support. Αυτό το ισχυρό συμπλήρωμα διατροφής για την ενδυνάμωση των μαλλιών περιέχει και τα 12 συστατικά που αναφέρονται παραπάνω και θα χαρίσει υγιή μαλλιά τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

ενδυνάμωση των μαλλιών Βιταμίνες για τα μαλλιά DS Laboratories Revita® Anti-hair loss tablets
Αφήστε μια απάντηση
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ